Jouw gezin

Moeder zit met twee dochters op een bankje in de binnenstad in Den Haag en geeft een van de meisjes een kus op haar voorhoofd

Wil jij weten wat je kind bezighoudt en waar het jouw hulp kan gebruiken? Dan moet je een goede relatie met je kind opbouwen. Het doel van de opvoeding is dat je je kind voorbereidt om later zelf verstandige keuzes te maken. Je kunt altijd gebruikmaken van professioneel advies, bijvoorbeeld over mediagebruik of veiligheid in het verkeer.

Zorgen over geld

Een kind verzorgen kost veel geld. Zorgen rondom financiƫn hebben vaak invloed op het gezin. Bij het CJG kunnen wij problemen met geld niet meteen oplossen. Maar we kunnen je wel doorsturen naar andere organisaties, bijvoorbeeld:

  • Helpdesk Geldzaken: stel hier je vragen over geldzaken.
  • Gemeente Den Haag: mensen met een laag inkomen hebben vaak recht op sociale regelingen. Bijvoorbeeld de Ooievaarspas. Kijk of jouw gezin recht heeft op zo’n regeling.
  • Sociale Kaart: kijk op deze website voor andere organisaties die kunnen helpen.

Scheiding

Besluiten je partner en jij te gaan scheiden? Dan heeft dat invloed op iedereen, ook op je kind. Maar je kunt je kind er wel zo goed mogelijk doorheen helpen. Lees bijvoorbeeld onze 10 tips om je kind te helpen tijdens de scheiding. Of kijk op de website van Kenniscentrum Kind en Scheiding. Wil je leren van de ervaring van anderen? Kijk dan op de website van Family Factory.

Eigen Toekomst Plan

Als ouder wil je het beste voor jouw gezin. Jouw kinderen moeten veilig en gezond opgroeien. Soms is dat lastig. Dan is het prettig om met een van onze medewerkers te praten. Uit dit gesprek kan blijken dat je met de hulp van buren, vrienden of familie het probleem kan oplossen. Samen maken jullie een Eigen Toekomst Plan.

Jeugdhulp

Soms gaat er iets niet goed thuis en is de hulp van vrienden of familie niet genoeg. Dan is het prettig om met een van onze medewerkers te praten. Bij het CJG staat een gezinscoach voor je klaar. De gezinscoach kijkt samen met jou naar wat er goed gaat binnen het gezin. Maar ook naar wat jij en je kind(eren) willen verbeteren. Als jouw kind jeugdhulp nodig heeft, bepalen we samen welke hulp.

Lees hier meer over jeugdhulp

 

Verlies en rouw

Als een familielid, ouder of een kind overlijdt, is dat heel heftig. Voor jezelf als ouder of partner, maar zeker ook voor je kind. Kinderen gaan anders met de dood om dan volwassenen. Wat de dood voor hen betekent, hangt af van hun leeftijd en ontwikkeling.

Heb je nog vragen over een onderwerp? Neem dan contact met ons op.