Thuis en vrije tijd

Moeder met dochter op de fiets in de binnenstad van Den Haag. Moeder wijst iets aan

Jouw GGD

Jouw GGD is een samenwerking tussen álle jeugdgezondheidszorgorganisaties. Op de website vind je informatie over bijvoorbeeld seks, je lichaam, roken, alcohol, drugs, gevoelens en relaties. Heb je een vraag over zo’n onderwerp? Bijvoorbeeld: ‘Is lachgas echt zo slecht voor je?’, ‘Hoe weet ik of ik een soa heb?’ en ‘Wat kan ik doen als ik me eenzaam voel?’. Chat dan via de website van Jouw GGD met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts en stel jouw vragen.

Vrienden

Misschien heb jij niet zoveel vrienden. Daar kan je je onzeker door voelen. Maar ook als jij wel vrienden hebt, gebeuren er soms dingen die jij niet leuk vindt. Bijvoorbeeld als je vrienden blowen of roken en jij dat eigenlijk niet wilt. Heb je vragen over hoe je hiermee omgaat? Chat dan met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts op Jouw GGD.

Ouders die gaan scheiden

Als je ouders je hebben verteld dat zij gaan scheiden, is het logisch dat je van slag bent. Misschien had je het wel zien aankomen. Maar misschien is het een verrassing. In ieder geval is het goed om te praten over jouw gevoelens. Je kan bijvoorbeeld chatten via Jouw GGD. Maar je kan ook even een kijkje nemen op de website van Villa Pinedo. Daar vind je ook veel informatie over het leven met gescheiden ouders. En daar kan je met een buddy kletsen.

Financiën

Misschien ben jij al begonnen aan je eerste bijbaantje. Dan wil je waarschijnlijk leuke dingen doen met het geld waar je zo hard voor hebt gewerkt. Maar je krijgt ook verplichtingen. Bijvoorbeeld meebetalen aan je studie of kostgeld of huur betalen. Het is dan belangrijk dat je (financiële) administratie op orde is. JIP Haaglanden kan je hierbij helpen. Ook kan je terecht bij de gemeente Den Haag. Kijk op de Sociale Kaart voor andere organisaties die kunnen helpen bij zorgen over geld.

Jeugdhulp

Jij moet gezond en veilig opgroeien. Maar soms is dat moeilijk. Je kan dan met jouw ouder(s), broer(s) of zus(sen) met jeugdhulp geholpen worden. In Den Haag wordt de jeugdhulp verzorgd door Kracht en rondomJou. Kijk op Jeugdhulp Den Haag bij welke organisatie jij terecht kunt.

Heb je vragen over dit onderwerp? Of maak jij je zorgen?

Bespreek het tijdens de gezondheidscheck Chat via Jouw GGD opent in nieuw tabblad Bel of mail ons!