Wat bieden wij?

Vaccinatiecampagne Den Haag tieners na de puber HPV prik in het park met hun fiets

Gezondheidscheck op school

Ben jij benieuwd hoe gezond jij bent? Op de middelbare school komen de medewerkers van het CJG 2x naar je toe.

  • De eerste gezondheidscheck is in de eerste klas (praktijkonderwijs, vmbo) of tweede klas (havo/vwo)
  • De tweede gezondheidscheck is in de derde klas (praktijkonderwijs, vmbo) of vierde klas (havo/vwo)

Eerste gezondheidscheck

Tijdens de eerste gezondheidscheck ga je in gesprek met een jeugdverpleegkundige of verpleegkundig specialist. Jullie praten over gezondheid, groei, ontwikkeling en leefstijl. De CJG-medewerker stelt vragen aan je. En jij kan ook vragen aan haar stellen. Bijvoorbeeld over verliefd zijn, geld verdienen en alcohol drinken. Bekijk hieronder het filmpje over de gezondheidscheck!

Tweede gezondheidscheck

Tijdens het Jongerenconsult vul je in de les op school een online vragenlijst in. Daarin staan bijvoorbeeld vragen over jouw thuissituatie, hoe jij je voelt en hoe gezond je leeft. Na het invullen van de vragen word je doorgestuurd naar handige websites. Ook kan het dat iemand van het CJG met je wil praten. Dan doen we dit op school. Tot slot kan je ook zelf aangeven dat je met de jeugdverpleegkundige of verpleegkundig specialist wilt praten. Dan staan we voor je klaar. Bekijk hieronder het filmpje over de gezondheidscheck!

Niet naar school omdat je ziek bent

Ben jij lang of vaak ziek? En ga je daarom niet naar school? Dan gaat de school in gesprek met jou en je ouders. Samen bedenken jullie hoe jullie ervoor gaan zorgen dat je weer naar school gaat. Komen jullie er niet uit? Dan kan de jeugdarts van het CJG helpen. Na het gesprek met de jeugdarts kan je doorverwezen worden naar andere hulpverleners. Wat jij tegen de jeugdarts zegt, is vertrouwelijk. Dat betekent dat we dit alleen aan de school doorgeven als jij daar toestemming voor geeft.

Zorgoverleg op school

Er kan ook een andere reden zijn waarom jouw school zich zorgen over jou maakt. Bijvoorbeeld omdat je niet lekker in je vel zit. Dat wordt besproken tijdens een zorgoverleg. De school kan aan een medewerker van het CJG vragen om bij zo’n overleg te zijn.

Jouw GGD

Heb jij een vraag of zit je ergens mee? Blijf er dan niet mee rondlopen! Antwoorden op veel vragen vind je op Jouw GGD. Kan je een antwoord niet vinden? Maak dan gebruik van de chat. De jeugdverpleegkundigen doen hun best om jou te helpen. Gratis en anoniem. De chat is doordeweeks open van 14.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 18.00 tot 20.00 uur.

Cursussen

Bekijk de cursus voor meiden in Laak.

Heb je vragen over dit onderwerp? Of maak jij je zorgen?

Bespreek het tijdens de gezondheidscheck Chat via Jouw GGD opent in nieuw tabblad Bel of mail ons!