Wat bieden wij?

Baby ligt op de buik op een matje en kijkt omhoog

Jeugdgezondheidszorg

Je wordt een aantal keer met jouw kind uitgenodigd op het consultatiebureau. In het schema hieronder zie je welke afspraken je kunt verwachten bij de jeugdgezondheidszorg. Daarnaast bespreek je met de medewerker van het CJG hoe het met jullie gaat. Samen beslissen jullie of je vaker met je kind naar het CJG komt.

Je kind is ongeveer Soort afspraak Tijdsduur (ongeveer) Meer informatie
2 weken Huisbezoek / telefonische intake 45 tot 60 minuten Lees hieronder over het huisbezoek.
1-4 weken Gehoortest 10 minuten Lees hieronder over de gehoortest.
1 maand Gesprek 30 minuten
3 maanden Gesprek 25 minuten Lees meer over de vaccinatie.
5 maanden Gesprek 25 minuten Lees meer over de vaccinatie.
11 maanden Gesprek 25 minuten Lees meer over de vaccinatie.

Huisbezoek (geboortebezoek)

Schrijf jij je kind in bij de gemeente Den Haag na de geboorte? Dan krijgen wij hiervan bericht. Een van onze jeugdverpleegkundigen neemt dan contact met je op om een afspraak te maken. Tijdens dit geboortebezoek vertelt de jeugdverpleegkundige hoe het werkt met de afspraken bij het CJG. Ook zijn we benieuwd hoe jij je zwangerschap, bevalling en de kraamtijd hebt ervaren. De jeugdverpleegkundige beantwoordt graag al jouw vragen. Het bezoek is gratis, net als de rest van de zorg bij het CJG.

Hielprik

Bij de hielprik neemt de verloskundige een paar druppels bloed af bij jouw kind. Dit gebeurt door een prik in de hiel. Het bloed sturen we naar een laboratorium. Daar wordt het onderzocht op enkele ernstige ziekten. Hoe eerder deze ziekten worden ontdekt, hoe beter. De uitslag van het onderzoek na de hielprik ontvang je per post.

Gehoortest

Bekijk hieronder het filmpje over de gehoortest.
Heb je vragen over dit onderwerp?
Bel dan naar het CJG: (070) 752 80 00.

Tijdens de gehoortest krijgt jouw baby een klein, zacht dopje in het oor. Hierdoor komt een geluidje. Met een apparaat wordt gemeten of het oor hier goed op reageert. Het onderzoek duurt een paar minuten. Het doet geen pijn. De meeste baby’s slapen door het onderzoek heen. Het is belangrijk om te weten of er iets mis is met het gehoor van jouw kind. Als dat zo is, kan je kind namelijk moeite krijgen met taal en praten.

Inloopspreekuur

Is jouw kind tussen de 0 en 4 jaar? En heb je vragen over de verzorging, (op)voeding of ontwikkeling? Kom dan langs tijdens een inloopspreekuur. Meer informatie vind je op de pagina Locaties. De zorg van het CJG is gratis.

Lactatiekundigen

Een lactatiekundige is een deskundige op het gebied van borstvoeding. Ze kan jou helpen als je uitgebreider advies nodig hebt over borstvoeding. Dit is gratis. Bekijk wanneer onze lactatiekundigen bereikbaar zijn voor het geven van advies en ondersteuning bij borstvoeding.

Nazorgpoli

Een baby wordt in het ziekenhuis opgenomen als het te vroeg geboren is. Of bijvoorbeeld als het een te laag gewicht heeft bij de geboorte of er ernstige problemen zijn. In het Juliana Kinderziekenhuis is speciaal voor die kinderen de nazorgpoli. Op de nazorgpoli werken de specialisten van het ziekenhuis samen met onze jeugdarts en –verpleegkundige. Een soort consultatiebureau dus, maar dan in het ziekenhuis.

Moeders Informeren Moeders

Als moeder heb je andere moeders nodig. Wil jij met een andere moeder praten? Bij Moeders Informeren Moeders brengen we je in contact met een andere moeder. Vaders zijn trouwens ook welkom! Daarvoor hebben we een aparte vadergroep.

Stevig ouderschap

Een kind grootbrengen is iets heel bijzonders. Als je het ouderschap zwaarder vindt dan je had verwacht, kan Stevig ouderschap hier misschien bij helpen. Stevig ouderschap is er voor ouders van kinderen tot maximaal 2 jaar. Een jeugdverpleegkundige kijkt met je mee en helpt je bij de opvoeding van jouw kind. De jeugdverpleegkundige komt 6 tot 10 keer langs.

Opvoedsteunpunt

Bij het Opvoedsteunpunt geven we informatie en advies over opvoeding en ontwikkeling van kinderen. De adviseur van het Opvoedsteunpunt praat met ouders op het CJG of op een andere plek. Bijvoorbeeld in het wijkcentrum of op school. Wil je dat de adviseur bij jou thuis langskomt? Dan doen we dat.

Iedereen kan zich aanmelden bij het Opvoedsteunpunt. Het Opvoedsteunpunt is gratis en we bouwen geen dossier op. De pedagogisch adviseurs helpen bij vragen over kinderen en jongeren van 0 tot ongeveer 18 jaar.

Cursussen

Bekijk de cursussen.

Heb je vragen over het aanbod van het CJG? Neem dan contact met ons op.