Vaccinatiespreekuur: sneller en dichterbij vaccineren

25 januari 2024
Voorkant van de brochure van het RIVM over de vaccinatie voor 14-jarigen

Vanaf 2024 hebben we een vaccinatiespreekuur op alle CJG-locaties in Den Haag. Je kind krijgt een uitnodiging voor de locatie dichtst bij jullie postcode. Dit betekent dat je sneller terecht kan, niet zo ver hoeft te reizen en er geen wachtrijen zijn.

Uitnodigingsbrief van het RIVM

Kinderen ontvangen per vaccin een persoonlijke uitnodiging via het RIVM voor de vaccinaties.
Je kind kan dus een brief ontvangen voor: meningokokken ACWY (kinderen vanaf 14 jaar), HPV (kinderen vanaf 10 jaar) of BMR & DTP (kinderen vanaf 9 jaar). We versturen de brieven vaak op vaste momenten in het jaar. In de eerste drie maanden van 2024 worden de uitnodigingen voor Meningokokken ACWY verstuurd, in het tweede kwartaal de uitnodigingen voor HPV, in het derde kwartaal de uitnodigen voor BMR & DTP en in het laatste kwartaal van het jaar de uitnodiging voor de vervolgprik van HPV.

Nadat je de uitnodiging hebt ontvangen, kunnen jullie het hele jaar door terecht voor de vaccinatie. Heb je de uitnodiging gemist of ben je verhinderd? Bel ons voor een nieuwe afspraak en dan plannen we iets anders met je in. Vaccinaties zijn niet verplicht. Jullie bepalen zelf of je kind het vaccin krijgt.

Meningokokken (MenACWY)

De uitnodigingen voor de meningokokkenprik voor 14-jarigen is pas geleden verstuurd. Ben je de brief kwijt of kon je niet op de afspraak komen? Bel dan alsnog het CJG, er is nog voldoende plek!

Meenemen naar de afspraak

Neem de vaccinatiekaart, het vaccinatiebewijs van je kind en een legitimatiebewijs mee naar de afspraak. Ook is het fijn als je op tijd naar de afspraak komt.

Meer info

Wil je meer informatie over de vaccinaties? Kijk dan op het vaccinatieonderdeel en bij de veelgestelde vragen op deze website.