Griepprik

22 wekenprik tegen Kinkhoest bij zwangere vrouw door CJG medewerker

Tijdens jouw zwangerschap ga je voor controle naar een verloskundige of gynaecoloog. Daar krijg je informatie over de 22-wekenprik en de griepprik. Ben jij 22 weken of langer zwanger? Bel ons dan om een afspraak te maken voor de griepprik.

De griepprik

Griep komt in Nederland elk jaar voor. Het wordt veroorzaakt door het griepvirus. Krijg jij griep? Dan kan je hoge koorts krijgen, hoofdpijn, spierpijn en koude rillingen. Pasgeboren baby’s hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden van griep.

Waarom is deze vaccinatie belangrijk?

Door jou te vaccineren tegen griep, heeft je baby minder kans om griep te krijgen in de eerste maanden na de geboorte. Griep komt vaak voor in de wintermaanden. Daarom kan je een griepprik halen als je 22 weken of langer zwanger bent tussen 15 oktober en 1 maart.

Welke bijwerkingen kan ik krijgen?

Je kan een bijwerking krijgen van deze vaccinatie. Meestal gaat het om een rode plek of pijn op de plek waar de prik is gegeven. Je kunt ook hoofdpijn krijgen.

Ik wil mij niet laten vaccineren: wat nu?

Vaccineren is niet verplicht. Je mag zelf kiezen of jij jezelf en/of je kind laat vaccineren. Kies je ervoor om je niet te laten vaccineren? Dan kan je nog steeds bij ons terecht met vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.

Ik ben ziek. Kan de vaccinatie doorgaan?

Heb je een afspraak voor deze vaccinatie gemaakt, maar ben je ziek? Bel ons dan even. Samen bepalen we of we jouw afspraak verplaatsen.

Heb je vragen over de griepprik? Neem dan contact met ons op.