Het zwangerschapsgesprek

13 september 2022
Handen om een zwangere buik

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Om (aanstaande) ouders en hun gezin voor te bereiden op hun baby, biedt het CJG Den Haag een zwangerschapsgesprek (prenataal huisbezoek) aan. Want misschien heb je vragen of onzekerheden of kun je ergens hulp bij gebruiken. Denk aan vragen over hoe je je zo goed mogelijk voorbereidt op de komst van je kind én rol als ouder, vragen over gezonde leefstijl voor jou en je baby, stressvermindering, of hoe je een goede band op met je kind opbouwt. Vragen die een verloskundige, gynaecoloog, huisarts of kraamverzorger niet direct voor je kan beantwoorden. Dan kan een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau uit jouw buurt je misschien wel helpen.

Aanmelden en meer informatie
Je kunt je zelf aanmelden voor een zwangerschapsgesprek door contact met ons op te nemen. Stuur een e-mail met daarin: je naam, 06-nummer en het stadsdeel waar je woont. Het zwangerschapsgesprek is gratis en vindt bij voorkeur bij jou thuis plaats, of via (beeld)bellen. Bij het gesprek kan bijvoorbeeld ook je partner, moeder of een vriendin aanwezig zijn. Samen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de bevalling en de komst van jouw baby.

Wil je liever dat je verloskundige, gynaecoloog, de kraamzorg of huisarts, een gesprek voor je aanvraagt? Dat kan ook, uiteraard met jouw toestemming.