Het zwangerschapsgesprek

Vrouw in verwachting met dochter die haar hoofd op de zwangere buik heeft liggen

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Als je vader of moeder wordt, is dat een grote verandering in je leven. Heb je vragen tijdens je zwangerschap, maak je je zorgen, of wil je ergens hulp bij? Meld je dan aan voor een zwangerschapsgesprek. Als jij ontspannen bent tijdens de zwangerschap en erna, dan voelt je baby dat ook.

Het zwangerschapsgesprek

Het gesprek is vrijwillig en is een eerste kennismaking met de jeugdverpleegkundige uit jouw wijk. Jij kiest waar we het gesprek voeren: bijvoorbeeld bij jou thuis, via (beeld)bellen of bij het CJG bij jou in de buurt. Tijdens het gesprek stel je jouw vragen over je zwangerschap en de periode na de bevalling. Stel vooral ook je vragen over de voorbereiding op de komst van je kindje. De jeugdverpleegkundige luistert naar jou en denkt met je mee. Je partner, moeder of vriendin mogen bij het gesprek zijn als jij dat fijn vindt. Het gesprek met deĀ  jeugdverpleegkundige helpt je hopelijk om met een goed gevoel richting je bevalling te gaan.

Aanmelden en meer informatie

Meld je aan voor een zwangerschapsgesprek door te bellen. Of vul dit aanmeldformulier in. Wil je liever dat je verloskundige, gynaecoloog, de kraamzorg of huisarts een gesprek voor je aanvraagt? Dat kan ook, met jouw toestemming.

(Aanstaande) ouder: ik meld mij aan Professional: ik meld een (aanstaande) ouder aan