Veelgestelde vragen – jeugdhulp

Jongen en moeder bij het consultatiebureau van het CJG zitten aan een tafel te spelen met duplo

Vragen over jeugdhulp

 1. Wat is er op 1 januari 2024 veranderd aan de jeugdhulp in Den Haag?

  Wat is er op 1 januari 2024 veranderd aan de jeugdhulp in Den Haag?

  Gemeente Den Haag is verantwoordelijk voor de jeugdhulp in de stad. Tot 1 januari werd jeugdhulp uitgevoerd door het CJG. Sinds 1 januari zijn er 2 organisaties die dit hebben overgenomen: Kracht en rondomJou. Heb je vragen over de jeugdhulp die jij krijgt? Neem dan contact op met de organisatie die voor jou de hulp verzorgt. Weet je niet met wie je contact moet opnemen? Doe dan de postcodecheck op jeugdhulpdenhaag.nl.

 2. Van welke organisatie krijg ik jeugdhulp?

  Van welke organisatie krijg ik jeugdhulp?

  Sinds 1 januari 2024 verzorgen 2 organisaties de jeugdhulp in Den Haag: rondomJou en Kracht. Wil je weten bij welke organisatie jij terecht kunt? Ga dan naar jeugdhulpdenhaag.nl en klik op ‘Check je postcode’.

 3. Wat gebeurt er met het dossier dat bij het CJG bekend is?

  Wat gebeurt er met het dossier dat bij het CJG bekend is?

  Tot 1 januari 2024 verzorgde het CJG jeugdhulp voor de gemeente Den Haag. Heb jij contact gehad met een gezinscoach? Dan was jouw dossier in 2023 opgeslagen bij het CJG. Een kopie van je dossier gaat nu naar rondomJou of Kracht. Daarover heb je informatie ontvangen. 

  Het CJG bewaart je oude dossier nog 20 jaar. Dat staat zo in de wet. Wil je hier meer informatie over? Lees meer over de bescherming van persoonsgegevens.

  Het CJG, rondomJou en Kracht houden zich aan strenge regels om te zorgen dat alleen jouw hulpverleners jouw gegevens kunnen zien.