Peuteropvang met voorschoolse educatie

     

Alle Haagse peuters van 2,5 tot 4 jaar zijn welkom op de peuteropvang. Zo krijgt elke Haagse peuter de kans op een nog betere start op de basisschool.

Een ochtend op de peuteropvang bestaat uit vriendjes maken, nieuwe dingen leren, knutselen en lekker buitenspelen. Maar ook uit ontdekken en oefenen met cijfers en letters. Voor elke leeftijd is de peuteropvang leuk én leerzaam. Iedere Haagse peuter mag 8 uur per week naar de peuteropvang komen. De kosten zijn laag en voor kinderen met een Ooievaarspas is het zelfs gratis.

Peuteropvang met extra uren spelen en leren
Sommige peuters hebben net iets meer tijd en aandacht nodig. Zij hebben recht op extra gratis uren spelen en leren en komen in totaal 16 uur per week. Dit kan op zowel peuteropvanglocaties als kinderdagverblijven. Op deze plekken is extra tijd en aandacht voor bijvoorbeeld beweging, zelfstandigheid en oefenen met cijfers en letters. Jouw peuter kan naar de peuteropvang met extra uren spelen en leren als hier een indicatie voor is. Bij het CJG kijkt de verpleegkundige van het consultatiebureau of je kind van deze extra gratis uren gebruik mag maken.

Hieronder vind je een compleet overzicht van locaties in Den Haag die peuteropvang met extra uren spelen en leren aanbieden. Let op: sommige aanbieders noemen dit ook wel ‘voorschool’ of ‘voorschoolse educatie’. Je mag zelf kiezen welke locatie het beste bij jou en jouw kind past. Je kunt zoeken op stichting. Of vul bij ‘Locatie invoeren’ jouw huisadres in.