Handige websites

     

Stichting opvoeden.nl

Op zoek naar opvoedadviezen die je kunt vertrouwen? Dan zit je hier goed. De website opvoeden.nl biedt je informatie aan die gemaakt is door deskundigen. Ook vind je hier waar jij in jouw buurt terecht kan met spoedvragen.

Groter worden

Bij Groter Worden vind je informatie van professionals voor ouders van kinderen tot 18 jaar. De informatie wordt gegeven via filmpjes. Bijvoorbeeld filmpjes over spraak- en taalontwikkeling, gezond trakteren en puberen.

iGrow – de groeiapp van TNO

Met de iGrow app van TNO kan je makkelijk zien hoe jouw kind (0-18 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft. Je krijgt tips over gezonde voeding, bewegen en slapen. Drie dingen waarvan uit onderzoek is gebleken dat ze belangrijk zijn voor een gezond gewicht. Ook kan je zien waar je in jouw omgeving kunt spelen, wandelen en zwemmen.

Ouders van nu

Nieuws en artikelen over zwangerschap en het kind vind je op de website van Ouders van nu.

Veilig Thuis Haaglanden

Veilig Thuis geeft advies en ondersteuning bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit is het centrale advies- en meldpunt voor iedereen die hiermee te maken heeft. Heb je hulp nodig? Of maak je je zorgen om iemand anders? Praat erover, want samen staan we sterker!

GGD Haaglanden

Op deze website van GGD Haaglanden is diverse informatie te vinden voor jongeren.

Sociale kaart Den Haag

Er zijn veel organisaties die ondersteuning bieden op het gebied van welzijn, wonen en zorg. De Sociale Kaart is er om professionals, inwoners en hun netwerk te helpen om hun weg te vinden in dit aanbod.

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Jaarlijks krijgen ongeveer 84.000 kinderen te maken met de (echt)scheiding van hun ouders. Vaak verloopt de scheiding goed, soms wat moeizamer. Kenniscentrum Kind en Scheiding helpt je op weg en biedt advies voor of tijdens je scheiding.