Wat bieden wij?

Peuter jongen zit op handen en knieën in het gras en heeft speelgoed om zich heen

Jeugdgezondheidszorg

Je wordt een aantal keer met jouw kind uitgenodigd op het consultatiebureau. In het schema hieronder zie je welke afspraken je kunt verwachten bij de jeugdgezondheidszorg. Daarnaast bespreek je met de medewerker van het CJG hoe het met jullie gaat. Samen beslissen jullie of je vaker met je kind naar het CJG komt.

Je kind is ongeveer Tijdsduur (ongeveer) Meer informatie
14 maanden 25 minuten Lees meer over de vaccinatie.
2 jaar 25 minuten
3 jaar 25 minuten

Inloopspreekuur

Is jouw kind tussen de 0 en 4 jaar? En heb je vragen over de verzorging, (op)voeding of ontwikkeling? Kom dan langs tijdens een inloopspreekuur. Meer informatie vind je op de pagina Locaties. De zorg van het CJG is gratis.

Opvoedsteunpunt

Bij het Opvoedsteunpunt geven we informatie en advies over opvoeding en ontwikkeling van kinderen. De adviseur van het Opvoedsteunpunt praat met ouders op het CJG of op een andere plek. Bijvoorbeeld in het wijkcentrum of op school. Wil je dat de adviseur bij jou thuis langskomt? Dan doen we dat.

Iedereen kan zich aanmelden bij het Opvoedsteunpunt. Het Opvoedsteunpunt is gratis en we bouwen geen dossier op. De pedagogisch adviseurs helpen bij vragen over kinderen en jongeren van 0 tot ongeveer 18 jaar.

Moeders Informeren Moeders

Als moeder heb je andere moeders nodig. Bij Moeders Informeren Moeders brengen we je in contact met een andere moeder. Vaders zijn trouwens ook welkom! Daarvoor hebben we een aparte vadergroep.

Voorschool

Naar de basisschool gaan is voor veel kinderen een grote stap. Voor die kinderen is de voorschool een geweldige kans. Want hier worden ze voorbereid op de basisschool. Natuurlijk spelen ze daar met andere kinderen van dezelfde leeftijd. Ook leren ze alvast spelenderwijs Nederlandse woordjes.

Wat kost het?

De jeugdverpleegkundige kijkt of jouw peuter naar de voorschool mag. Is dit zo? Dan is er goed nieuws! Haagse kinderen tussen 2,5 en 4 jaar kunnen gratis naar de voorschool voor 16 uur per week.

Waar is de voorschool?

Er is altijd een voorschool bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld bij de peuteropvang, basisschool of bij het kinderdagverblijf. Bekijk de locaties.

Lees meer over de voorschool.

Cursussen

Bekijk onze cursussen.

Heb je vragen over het aanbod van het CJG? Neem dan contact met ons op.