Wat bieden wij?

Tiener heeft bijbaan en serveert een drankje aan een klant

Jeugdgezondheidszorg

Jouw kind wordt een aantal keer uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek. In het schema hieronder zie je welke afspraken je kunt verwachten bij de jeugdgezondheidszorg. Daarnaast bespreek je met de medewerker van het CJG hoe het met jullie gaat. Samen beslissen jullie of jouw kind vaker naar het CJG komt.

Je kind is ongeveer Bijzonderheden
10 jaar Gezondheidsonderzoek. 10-jarigen krijgen ook een vaccinatie in een aparte afspraak.
Eerste klas (praktijkonderwijs, vmbo) of tweede klas (havo/vwo) Gezondheidscheck op school
Derde klas (praktijkonderwijs, vmbo) of vierde klas (havo/vwo) Gezondheidscheck op school

Samenwerking met school

Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen zijn verbonden aan de Haagse scholen. Maken we ons zorgen om jouw kind? Dan bespreken wij deze zorgen met jou en  – met toestemming – met de school. Ook adviseren onze medewerkers scholen in Den Haag over de gezondheidssituatie op school. En ze geven tips hoe die situatie beter kan worden.

Ziekteverzuim

Is jouw kind lang of vaak ziek? Dan bespreekt de school dit met je. Soms komt de school er niet helemaal uit. Dan nemen ze, met jouw toestemming, contact op met het CJG. De jeugdarts begint een verzuimonderzoek. In overleg met jou en je kind brengt ze in kaart wat er nodig is om weer naar school te kunnen. In zo’n geval kan een gesprek met een behandelend arts nodig zijn. Of een doorverwijzing naar hulpverlening.
Het gesprek met de jeugdarts is vertrouwelijk. We geven de informatie dus niet aan anderen door. Is het nodig om informatie aan school te geven? Dan doen we dat alleen met toestemming van jou en je kind.  

Opvoedsteunpunt

Bij het Opvoedsteunpunt geven we informatie en advies over opvoeding en ontwikkeling van kinderen. De adviseur van het Opvoedsteunpunt praat met ouders op het CJG of op een andere plek. Bijvoorbeeld in het wijkcentrum of op school. Wil je dat de adviseur bij jou thuis langskomt? Dan doen we dat.

Iedereen kan zich aanmelden bij het Opvoedsteunpunt. Het Opvoedsteunpunt is gratis en we bouwen geen dossier op. De pedagogisch adviseurs helpen bij vragen over kinderen en jongeren van 0 tot ongeveer 18 jaar.

Cursussen

Bekijk de cursussen.

Jouw GGD

Ben je zelf 12 jaar of ouder? Kijk dan bij onze pagina’s voor jongeren. Of kijk op de website van Jouw GGD. Hier vind je veel informatie over bijvoorbeeld seks, je lichaam, roken, drank en drugs, gevoelens en relaties. Ook kun je bij Jouw GGD anoniem chatten.

Heb je vragen over het aanbod van het CJG? Neem dan contact met ons op.