Jouw gezin

Baby kijkt met grote ogen in de camera

Als je samen met je partner een baby krijgt, is dat wennen. Je relatie verandert. Je bent niet meer alleen elkaars partner maar ook een ouder. Probeer veel met elkaar te praten. Vertel aan je partner hoe jij je bij deze nieuwe situatie voelt.

Onzekerheid

Als nieuwe ouder is het logisch dat je wel eens onzeker bent. Je hoeft niet alles goed te doen. Probeer over je onzekerheden te praten. Je kunt bijvoorbeeld chatten via de Groeigids. Maar pas op dat je niet te veel goedbedoelde adviezen krijgt. Jij kent je baby zelf het best.

Zorgen over geld

Een kind verzorgen kost veel geld. Zorgen rondom financiën hebben vaak invloed op het gezin. Bij het CJG kunnen wij problemen met geld niet meteen oplossen. Maar we kunnen je wel doorsturen naar andere organisaties, bijvoorbeeld:

  • Helpdesk Geldzaken: stel je vragen over geldzaken bij deze helpdesk.
  • Gemeente Den Haag: mensen met een laag inkomen kunnen gebruikmaken van Ooievaarsregelingen. Bijvoorbeeld voor de gratis voorschool of voor een gratis identiteitskaart voor jongeren.
  • Leergeld Den Haag: ouders van kinderen van 4 t/m 17 jaar kunnen hier verschillende dingen aanvragen, zoals een schoolspullenpas, een winterkledingpas, een fiets of een computer.
  • Sociale Kaart: kijk op deze website voor andere organisaties die kunnen helpen.

Scheiding

Besluiten je partner en jij te gaan scheiden? Dan heeft dat invloed op iedereen, ook op je kind. Maar je kunt je kind er wel zo goed mogelijk doorheen helpen. Lees bijvoorbeeld onze 10 tips om je kind te helpen tijdens de scheiding. Of kijk op de website van Kenniscentrum Kind en Scheiding. Wil je leren van de ervaring van anderen? Kijk dan op de website van Family Factory.

Eigen Toekomst Plan

Als ouder wil je het beste voor jouw gezin. Jouw kinderen moeten veilig en gezond opgroeien. Soms is dat lastig. Dan is het prettig om met een van onze medewerkers te praten. Uit dit gesprek kan blijken dat je met de hulp van buren, vrienden of familie het probleem kan oplossen. Samen maken jullie een Eigen Toekomst Plan.

Jeugdhulp

Soms gaat het niet goed thuis en is de hulp van vrienden of familie niet genoeg. Dan is het prettig om met een professional te praten. In Den Haag wordt de jeugdhulp verzorgd door Kracht en rondomJou. Kijk op Jeugdhulp Den Haag bij welke organisatie jij terecht kunt.

Loket voor Jonge Moeders

Bij het Loket voor Jonge Moeders kan je tot en met je 27e vragen stellen over je zwangerschap en het ouderschap. Dit spreekuur is er natuurlijk ook voor jonge vaders. Bij het loket kan je langskomen met praktische vragen maar ook voor wat meer hulp. Natuurlijk ben je welkom samen met je kinderen, met je vader of moeder of met een vriendin! Je komt met het loket in contact door te appen naar 06 19 14 02 71.

Verlies en rouw

Als een familielid, ouder of een kind overlijdt, is dat heel heftig. Voor jezelf als ouder of partner, maar zeker ook voor je kind. Kinderen gaan anders met de dood om dan volwassenen. Wat de dood voor hen betekent hangt af van hun leeftijd en ontwikkeling.

Heb je nog vragen over een onderwerp? Neem dan contact met ons op.