Maatregelen coronavirus: vraag en antwoord

     

Waarom gaat mijn afspraak met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige gewoon door?

Wij vinden het belangrijk dat jonge kinderen een goede start hebben. Daarom vaccineren we de moeders die zwanger zijn en zien we de kinderen van vier weken oud. Ook de vaccinaties voor kinderen tot en met 14 maanden gaan gewoon door. De andere vaccinaties gaan niet door. Daardoor is het rustig op het CJG. En omdat we de afspraken spreiden over het gebouw zorgen we dat de kans op besmetting heel klein is.

Kan ik gebruikmaken van het inloopspreekuur?

Op dit moment kan dat niet. Wij adviseren je om ons te bellen of te mailen als je vragen hebt. Onze jeugdverpleegkundigen beantwoorden jouw vraag graag.

Ik heb een afspraak met een gezinscoach. Gaat die wel door?

Jouw afspraak met de gezinscoach gaat gewoon door. We bedenken samen hoe we dat het beste doen. Het kan zijn dat we elkaar bellen.

Met hoeveel personen mag ik naar het CJG komen?

Neem per kind maximaal één ouder mee naar het CJG. Op een later tijdstip kunnen beide ouders, broertjes en zusjes of opa en oma weer meekomen.

Wat zijn de gevolgen van het uitstellen van de afspraken?

Met het uitstellen van onze afspraken komt de gezondheid van jouw kind niet in gevaar. We zien elkaar later dit jaar voor een volgende afspraak. Ook het uitstellen van de vaccinaties voor oudere kinderen heeft geen gevolgen voor de gezondheid van jouw kind. De vaccinaties worden later ingehaald. Ouders krijgen hiervoor een uitnodiging toegestuurd.

Zijn jullie wel gewoon bereikbaar?

Jazeker, wij zijn gewoon bereikbaar. Je mag ons bellen of mailen als je een vraag hebt over jouw afspraak, over de vaccinaties of de ontwikkeling van jouw kind.