Consult derde klas

     

Scholieren krijgen in de derde of vierde klas het jongerenconsult aangeboden. Hierdoor komen jongeren erachter hoe gezond zij leven. Ook kan de jongere vragen stellen of uitleggen waar hij of zij mee zit.

Voor het jongerenconsult vullen de leerlingen tijdens een les op school online een vragenlijst in. Na het invullen van de vragenlijst krijgen zij direct een reactie. Bijvoorbeeld in de vorm van gezondheidstips, extra informatie of links naar websites. Wil een jongere een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Dan plannen we een gesprek in onder schooltijd. Het is ook mogelijk dat een jongere uitgenodigd wordt vanwege de antwoorden die zijn gegeven in de vragenlijst. 

Jongeren in gesprek

Veel jongeren zijn onzeker. Ze hebben vragen of twijfels. ‘Hoor ik er wel bij?’ ‘Ik ben verliefd! Wat nu?’ Tijdens het jongerenconsult kunnen de jongeren dit soort onzekerheden bespreken met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Dit betekent dat de vragen van een jongere niet door de jeugdarts of -verpleegkundige wordt besproken met school, de huisarts of ouders. 

Heb je vragen over het jongerenconsult? Mail ons dan, je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Heb je er bezwaar tegen dat het jongerenconsult bij jouw kind wordt afgenomen? Vul dan het bezwaarformulier in.