Zwangerschapsgesprek (prenataal huisbezoek)

     

Tijdens je zwangerschap heb je contact met de verloskundige. De verloskundige schat soms in dat jij of je je gezin extra hulp kan gebruiken. In dat geval kan de verloskundige vragen of de jeugdverpleegkundige van het CJG één of meerdere huisbezoeken wil uitvoeren. De gynaecoloog, huisarts of maatschappelijk werker kan hier ook om vragen.

Heb je zelf vragen of kun je ergens hulp bij gebruiken? Denk aan vragen over hoe je je zo goed mogelijk voorbereidt op de komst van je kind én rol als ouder. Of wil je adviezen over een gezonde manier van leven en minder stress voor jou en je baby? Dan kan je ook zelf zo’n huisbezoek door een jeugdverpleegkundige van het CJG aanvragen.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je zelf aanmelden voor een zwangerschapsgesprek door contact met ons op te nemen. Een e-mail kan je sturen naar jgzcod@denhaag.nl. Vermeld je naam, 06-nummer en het stadsdeel waar je woont.

Het zwangerschapsgesprek is gratis en vindt bij voorkeur bij jou thuis plaats, of via (beeld)bellen. Bij het gesprek kan bijvoorbeeld ook je partner, moeder of een vriendin aanwezig zijn. Samen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de bevalling en de komst van jouw baby.

Na de zwangerschap

Als jouw kind is geboren, kan je ook hulp krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met Stevig ouderschap of bij het Opvoedsteunpunt.