Spelregels

     

Om ouders en kinderen zo goed mogelijk te helpen, zijn er aan een afspraak bij het CJG spelregels verbonden. Deze spelregels gelden voor de gezondheidszorg en niet voor jeugdhulp.

Neem als ouder naar een afspraak altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Jongeren van 15 jaar of ouder moeten ook hun legitimatiebewijs meenemen.

Kom met zo min mogelijk mensen naar de afspraak. Beide ouders, broertjes en zusjes mogen mee. Maar als het niet nodig is, liever niet. Zo is de kans op besmetting met het coronavirus het kleinst. We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Voor een afspraak bij het CJG is gemiddeld 15 minuten beschikbaar. Het is daarom belangrijk dat je op tijd bent. Als je meer dan 10 minuten te laat bent, vervalt de afspraak. In overleg plannen we dan een nieuwe afspraak in. Denk je dat 15 minuten te kort is om te bespreken wat je wilt? Laat ons dit dan van tevoren weten.

Voelt je kind zich niet lekker en twijfel je of de afspraak bij het CJG door kan gaan? Bel dan met het klantcontactcentrum om even te overleggen. Soms is het beter om de afspraak te verzetten. Bijvoorbeeld als je kind hoge koorts heeft of als de ziekte besmettelijk is. Maar vaak kan de afspraak gewoon doorgaan.