Goed beschermd tegen infectieziekten

     

De infectieziekten waarvoor we vaccineren komen nog maar weinig voor. Maar de ziekten zijn niet uitgeroeid. Voor kinderen die niet zijn ingeënt blijven deze ziekten gevaarlijk. Dat geldt bijvoorbeeld voor pasgeborenen of kinderen die te vroeg geboren of chronisch ziek zijn. Daarom nodigen wij alle Haagse kinderen uit voor de vaccinaties. Gevaccineerde kinderen kunnen de ziekten niet meer overdragen op anderen.

Jaarlijks worden er bijna 7.000 kinderen in Den Haag geboren. Al deze kinderen starten een paar maanden na de geboorte met het vaccinatieprogramma. Op dit moment krijgen jongeren op de leeftijd van 14 jaar de laatste vaccinatie aangeboden.

Het vaccinatieprogramma wordt in Den Haag uitgevoerd door jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van het Centrum Jeugd & Gezin. Tot en met april gaven zij 14.315 kinderen en zwangeren een of meer vaccinaties. Dat is minder dan gebruikelijk vanwege de coronamaatregelen.

Goed om te weten…

In de periode tot de zomervakantie roepen wij alle 14 jarigen op voor de prik tegen meningokokkenziekte. Wordt jouw kind dit jaar 14 dan krijgen jullie hiervan bericht. Heb jij hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.