Goed beschermd tegen infectieziekten

     

De infectieziekten waarvoor we vaccineren komen nog maar weinig voor. Maar de ziekten zijn niet uitgeroeid. Voor kinderen die niet zijn ingeënt blijven deze ziekten gevaarlijk. Dat geldt bijvoorbeeld voor pasgeborenen of kinderen die te vroeg geboren of chronisch ziek zijn. Daarom nodigen wij alle Haagse kinderen uit voor de vaccinaties. Gevaccineerde kinderen kunnen de ziekten niet meer overdragen op anderen.

Jaarlijks worden er bijna 7.000 kinderen in Den Haag geboren. Al deze kinderen starten een paar maanden na de geboorte met het vaccinatieprogramma. Op dit moment krijgen jongeren op de leeftijd van 14 jaar de laatste vaccinatie aangeboden.

 

Gevaccineerd in 2020-febr

Het vaccinatieprogramma wordt in Den Haag uitgevoerd door jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van het Centrum Jeugd & Gezin. In februari vaccineerden zij 5107 kinderen en zwangeren. Zij kregen samen 6830 inentingen. Dat is meer dan in januari omdat we een grote groep 14-jarigen vaccineerden tegen de meningokokkenziekte.

Goed om te weten…

In maart roepen wij alle kinderen en jongeren op die nog niet alle vaccinaties hebben gehad. Geldt dit voor jou dan heb je een uitnodiging ontvangen. Twijfel je of je alle prikken gehad hebt? Neem dan gerust contact met ons op.