Weerbaarheid

     

Iedere maandagmiddag. Maandag 16 mei t/m maandag 11 juli (m.u.v. de schoolvakanties) van 14:00 – 15:30 | Voor jeugdigen van 12 t/m 14 (leerjaar 1 of 2).

Je hebt altijd wel een paar jongeren in de klas die niet zo goed voor zichzelf opkomen. Hun ideeën voor het klassenuitje vertellen ze niet of er wordt niet goed naar geluisterd. Tijdens conflicten trekken ze zich terug en in contact met leeftijdsgenoten vinden ze het soms lastig om aan te sluiten. Deze jongeren houden vaak vooral rekening met anderen en houden te weinig rekening met wat ze zelf belangrijk vinden.

Tijdens de training werken we aan het zelfvertrouwen van deze jongeren. Het is van belang te geloven dat jij ook iets bij te dragen hebt, dat jouw mening ertoe doet en dat je voor jezelf op mag komen. Daarnaast oefenen we situaties waarin je voor jezelf moet opkomen, hierbij letten we erop dat je goed voor jezelf én voor de ander zorgt. Er is daarbij ook aandacht voor rust creëren in jezelf, helpende gedachten creëren en stevig staan en praten.

Kijk voor meer informatie bij Cursussen.