Rots & Water

     

Iedere maandagmiddag. Maandag 19 september t/m 14 november (m.u.v. de schoolvakanties) van 16:00 – 17:00 | Voor jeugdigen van 13 t/m 16 jaar.

Leerlingen worden in het contact met anderen dagelijks met keuzes geconfronteerd. Dit kan niet alleen erg lastig zijn, een verkeerde keuze kan ook voor problemen zorgen. Moet ik voor mezelf opkomen of kan ik maar beter zwijgen? Zeg ik mijn mening of hou ik me stil als ik het met iemand niet eens ben? Hoe ga ik om met de ander die iets doet wat ik niet wil? Welk effect heeft het als ik wat zeg en hoe reageert de ander daar dan op? Wat kan ik doen als ik gepest word?

Rots en Water kenmerkt zich door actieve, fysieke oefeningen en deze te combineren met andere oefeningen en reflectiemomenten, allemaal gericht op het verbeteren van de sociale vaardigheden. In een gymzaal of speellokaal oefenen we verschillende vaardigheden zoals stevig staan, het kiezen van de juiste houding tijdens een conflict (rots of water) en het sterk weglopen uit een conflict. Leerlingen werken aan hun eigen leerdoelen en leren bewust keuzes te maken over het gedrag dat zij willen laten zien, bijvoorbeeld mee te bewegen of hun grens aan te geven.

Kijk voor meer informatie bij Cursussen.