Zorg kleintjes en ondersteuning GGD nu belangrijk!

Jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen zijn nu hard nodig bij GGD Haaglanden en voor de zorg voor de allerkleinsten.

     

In heel Nederland nemen we maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te beperken. Ook bij CJG Den Haag. Dit heeft gevolgen voor onze dienstverlening. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen zijn nu hard nodig bij GGD Haaglanden en de zorg voor de allerkleinsten.

Vanaf 18 maart tot en met 30 april beperken wij de contactmomenten voor kinderen vanaf 14 maanden. We zorgen dat kinderen na de geboorte een goede start maken. Daarom gaan de volgende afspraken gewoon door:

  • Maternale kinkhoest (22 weken prik voor zwangeren)
  • Vier weken consult (eerste bezoek pasgeborene aan de jeugdarts)
  • Alle vaccinaties voor kinderen tot en met de 14 maanden prik (BMR)

De huisbezoeken die de jeugdverpleegkundige uitvoert bij pasgeborenen vervangen we in de periode tot en met 30 april voor een telefonisch consult. Zo weten we toch van elkaar hoe het gaat.

Maak jij je ergens zorgen over?

Met het uitstellen van onze afspraken komt de gezondheid van jouw kind niet in gevaar.  We zien elkaar later dit jaar voor een volgende afspraak. Ook het uitstellen van de vaccinaties voor oudere kinderen heeft geen gevolgen voor de gezondheid van jouw kind. De vaccinaties worden later ingehaald. Ouders krijgen hiervoor een afspraak toegestuurd.

Ondertussen zijn wij gewoon bereikbaar

Heb jij vragen over jouw afspraak, over de vaccinaties of de ontwikkeling van jouw kind? Bel of mail ons dan.