Uitbreiding zorgverlening in coronatijd

Gehoortesten, ogentest 4-jarigen en vaccinaties starten weer op

     

In heel Nederland wordt de zorg stapsgewijs weer opgestart. Dat geldt ook voor de zorg voor de jeugd in Den Haag. CJG Den Haag breidt haar dienstverlening langzaam verder uit.

Zorgen over de gezondheid

(Kinder)artsen in het land maken zich zorgen omdat mensen te lang doorlopen met klachten. Zij vragen iedereen om deze serieus te nemen en contact op te nemen als er gezondheidsklachten zijn.

Vanuit het CJG adviseren wij ouders en jongeren ook om contact op te nemen als er vragen of zorgen zijn. We zijn bereikbaar via telefoon en mail. Gelukkig gaan we elkaar ook weer vaker zien. Dat is belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat kinderen een goede start hebben en zich goed kunnen ontwikkelen.

We breiden de zorg langzaam uit

Dat betekent dat we

Ouders met een pasgeborene krijgen vanzelf een uitnodiging. Afspraken die vanwege de coronamaatregelen zijn afgezegd, worden ingehaald. Hiervoor krijgen ouders een nieuwe oproep.

Uitnodiging voor een prik gehad? Wij vragen je dringend om gehoor te geven aan deze oproep. Door het uitstellen van de vaccinaties kunnen de infectieziekten waartegen we vaccineren weer opvlammen (bijvoorbeeld kinkhoest of mazelen). Dat willen we niet! Help jij ons om de vaccinatiegraad op peil te houden?

  • bij de 4-jarigen die we oproepen voor een prik doen we ook een ogentest.

Goed om te weten

Bij het CJG stonden de deuren altijd open. Maar zomaar naar binnenlopen kan nu nog niet. Alle afspraken gaan op uitnodiging. Wij adviseren je om ons te bellen of te mailen als je vragen hebt. Onze deskundigen beantwoorden jouw vraag graag. En is het belangrijk dat we jou zien? Dan maken we daarvoor een afspraak.

De volgende maatregelen blijven bestaan

  • In de afgelopen periode ging de zorg voor de allerkleinsten gewoon door. Dat blijft zo. De huisbezoeken die de jeugdverpleegkundige uitvoert bij pasgeborenen doen we nog steeds op afstand. Dat wil zeggen dat de jeugdverpleegkundige een telefonische afspraak maakt met ouders van een pasgeborene. Zo weten we toch van elkaar hoe het gaat.
  • Dit geldt ook voor de afspraken met de gezinscoaches. Ook deze zijn telefonisch. Is het belangrijk dat we elkaar toch zien? Dan bespreken we hoe we dat doen.
  • Moeders die vragen hebben aan de lactatiekundige over het geven van borstvoeding laten we niet in de steek. Hetzelfde geldt voor de gezinnen die contact (willen) hebben met een gezinscoach. Vertel het ons als je een vraag hebt of als je je ergens zorgen over maakt, spreek je vraag in of bel met de klantenservice. Je wordt dan teruggebeld.