Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Scholieren maken speciale kinderrechtenkrant

     

Zaterdag 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Scholieren van de bovenbouw ontvangen op 1 november de Kinderrechtenkrant 2021. Deze krant wordt jaarlijks door en voor Haagse kinderen gemaakt.

Wat lezen kinderen in de kinderrechtenkrant?

De krant gaat dit jaar over artikel 23: de overheid moet ervoor zorgen dat kinderen met een beperking zo normaal mogelijk kunnen leven. In de krant lees je het verhaal van Haagse jongeren met een beperking en waar zij tegen aan lopen. Of wat juist heel goed gaat. En waar je dan terecht kan binnen de gemeente. Wist je dat er in het Melis Stokepark een speeltuin is die toegankelijk is voor kinderen met en zonder beperking zodat ze samen kunnen spelen.

Activiteiten

  • Op 1 november wordt de kinderrechtenkrant 2021 verspreid onder de Haags basisscholen. De krant is voor alle leerlingen vanaf groep 6.
  • Voor de groepen 1 tot en met 5  is er een mooie kleurplaat
    waarin een heleboel kinderrechten zijn te ontdekken. Maak er iets moois van en lever de kleurplaat in bij een van de CJG’s. Er zijn mooie prijzen te winnen. Geen kleurplaat ontvangen? Vraag ernaar bij een CJG of print de kleurplaat zelf uit.
  • EscapeVroom speciaal over kinderrechten. Dit is een spannend en educatief spel voor jongeren om kinderrechten te leren kennen. Alle onderdelen gaan over kinderrechten en met het juiste antwoord kun je de code kraken om de tijd te stoppen. Scholen en andere organisaties kunnen de EscapeVroom gratis lenen via JIP Haaglanden door een email te sturen naar jip@haaglanden.nl

Meer over kinderrechten
Op de website van Den Haag lees je meer over de activiteiten rondom de Dag van de Rechten van het Kind.