Nieuwe maatregelen coronavirus

Gevolgen voor werkwijze jeugdgezondheidszorg

     

De nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben gevolgen voor de jeugdgezondheidszorg. Zo worden de gehoortesten voor pasgeborenen uitgesteld, zijn de inloopspreekuren op afspraak en geldt er een strikt deurbeleid.

Wat houdt dit allemaal in?

  1. De gehoortesten van pasgeborenen worden in heel Nederland uitgesteld. In de meeste gemeenten wordt de gehoortest thuis uitgevoerd. Dat is in de huidige situatie niet wenselijk. De staatssecretaris heeft daarom besloten alle gehoortesten uit te stellen. Als je al een afspraak had staan wordt deze afgezegd.
  2. Zomaar naar binnen lopen bij het CJG kan nu niet. Er zijn nu geen inloopspreekuren. Wij adviseren je om ons te bellen of te mailen als je vragen hebt. Onze jeugdverpleegkundigen beantwoorden jouw vraag graag. En is het belangrijk dat we jou zien? Dan maken we daarvoor een afspraak.
  3. Moeders die vragen hebben over het geven van borstvoeding laten we niet in de steek. Vertel het ons als je een vraag hebt voor de lactatiekundige, spreek je vraag in of bel met de klantenservice. De lactatiekundige belt je dan zo spoedig mogelijk terug.

Streng deurbeleid

Op ieder CJG geldt nu een streng deurbeleid. Om verrassingen te voorkomen vertellen wij je wat dat inhoudt…

  • We controleren op gezondheidsklachten. We kunnen jullie niet toelaten als er sprake is van koorts of of andere gezondheidsklachten.
  • Per kind laten wij 1 begeleider toe.
  • Wij vragen je om je handen te desinfecteren bij binnenkomst.
  • We houden, waar mogelijk, anderhalve meter afstand.