Hoe houden we het samen sociaal online?  

Dat is het thema van de Week van de Mediawijsheid (van 5 tot en met 12 november 2021). Scroll door voor de activiteiten in deze week.

     

Hoe houden we het samen sociaal online? Dat is het thema van de Week van de Mediawijsheid (5 tot en met 12 november 2021). 

Het afgelopen jaar zijn we allemaal online gegaan. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar ons leven in die online wereld staat ook onder druk. Het brengt verdeeldheid met zich mee, soms onveilige situaties of onbegrip. Door steeds meer desinformatie is het moeilijk te beoordelen of iets echt waar is. Hoe zorgen we ervoor dat de online wereld een prettige en sociale plek blijft? Oftewel, hoe houden we het samen sociaal online?   

Sluit je aan bij Samen Sociaal online met koffie en cookies?

Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseert Bibliotheek Scheveningen een bijeenkomst voor ouders over de grenzen van social media. Geïnteresseerd? Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden vind je hier.

Kijk op de website Week van de mediawijsheid om te zien welke activiteiten er bij jou in de buurt of online te doen zijn. 

Kijken wat jij zelf kunt doen voor Samen sociaal online?

Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de online wereld een fijne plek blijft. Hoe je dat doet? Op deze pagina vind je een heleboel doe-kijk-luister-leestips.