Het zwangerschapsgesprek

Helpt aanstaande ouders zich voor te bereiden op de komst van hun baby

     

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Om (aanstaande) ouders en hun gezin voor te bereiden op hun baby, biedt het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) Den Haag een zwangerschapsgesprek (prenataal huisbezoek) aan. Want misschien heb je vragen of onzekerheden of kun je ergens hulp bij gebruiken. Denk aan vragen over hoe je je zo goed mogelijk voorbereidt op de komst van je kind én rol als ouder, vragen over gezonde leefstijl voor jou en je baby, stressvermindering, of hoe je een goede band op met je kind opbouwt. Vragen die een verloskundige, gynaecoloog, huisarts of kraamverzorger niet direct voor je kan beantwoorden. Dan kan een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau uit jouw buurt je misschien wel helpen.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je zelf aanmelden voor een zwangerschapsgesprek door te bellen. Of stuur een mail met je naam, 06-nummer en stadsdeel waar je woont naar jgzcod@denhaag.nl.

Het zwangerschapsgesprek is gratis en vindt bij voorkeur bij jou thuis plaats, of via (beeld)bellen. Bij het gesprek kan bijvoorbeeld ook je partner, moeder of een vriendin aanwezig zijn. Samen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de bevalling en de komst van jouw baby.

Wil je liever dat je verloskundige, gynaecoloog, de kraamzorg of huisarts, een gesprek voor je aanvraagt? Dat kan ook, uiteraard met jouw toestemming.

Als je kind is geboren, kan je ook hulp krijgen van CJG Den Haag. Dit kan bijvoorbeeld bij het Opvoedsteunpunt of met Stevig ouderschap.