Herstart prik 4-jarigen

     

Kinderen spelen bijna geen rol bij de verspreiding van het coronavirus. Dat is ook de reden dat scholen na de meivakantie weer (deels) van start gaan. Goed nieuws voor ouders, maar ook voor ons. Wij kunnen met een gerust hart de vaccinaties verder uitbreiden. We starten op 29 april in Laak met de vaccinaties voor 4-jarigen en breiden dit uit naar de andere CJG-locaties. Is jouw kind aan de beurt voor de prik voor 4-jarigen? Dan krijg je vanzelf een uitnodiging van ons: per brief of telefonisch.

Vaccinaties blijven belangrijk

Alleen de 22-wekenprik voor zwangeren en de vaccinaties voor kinderen van 0 tot 14 maanden gingen in de afgelopen periode door. Zo zorgden we ervoor dat ook de kleintjes immuniteit opbouwden tegen verschillende infectieziekten. In april is de 14-jarigen prik weer opgestart. En nu voegen we daar, in overleg met RIVM, de prik voor 4-jarigen aan toe. Vierjarigen krijgen een DKTP-booster. Dit vaccin zorgt voor een nog betere bescherming.

Natuurlijk blijven we voorzichtig

Voor de veiligheid hanteren we een deurbeleid. Verkoudheidsklachten als neusverkoudheid (niezen of loopneus), keelpijn of hoesten? Dan maken we een nieuwe afspraak.