Den Haag organiseert Haagse vaccinatieweek

en lanceert tijdschrift 'Den Haag vaccineert'

     

In de week van 7 september organiseert Den Haag de eerste Haagse vaccinatieweek. Met het thema Voor jezelf voor elkaar laten we zien hoe belangrijk het is dat we allemaal vaccineren.   

Voor ouders en jongeren

Voor ouders lanceren we het tijdschrift Vaccineren in Den Haag. Het tijdschrift draagt het thema ‘Voor jezelf voor elkaar’ en is een blad vol verhalen: van ouders, jongeren en professionals. Hoe denken zij over vaccineren en hoe praten zij hierover? Ouders krijgen het tijdschrift mee na een bezoek aan het CJG. 

Meedoen aan de Haagse vaccinatieweek kan verder op de volgende manieren:

  • Woensdag 9 september Facebookspreekuur vaccineren  (10:00 – 11:30 uur)

Een jeugdarts en jeugdverpleegkundige beantwoorden vragen van Haagse ouders en jongeren over vaccinerenWelke vraag heb jij altijd al willen stellen? Stuur je vraag alvast in via de chat op de Facebookpagina van CJG Den Haag of sluit aan tijdens het spreekuur zelf.  

  • Donderdag 10 september Pizzasessie jongeren (17:00 uur tot 19:30)

Wat weten jongeren over vaccineren? Hoe belangrijk vinden zij het vaccineren en (hoe) praten zij hierover met hun vrienden? En wat kunnen Gemeente Den Haag, CJG Den Haag en GGD Haaglanden hiervan leren? Een jeugdarts gaat het gesprek aan. Jongeren vanaf 13 jaar zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via vaccinaties@denhaag.nl.

Verder in de stad

In de Haagse vaccinatieweek is er veel aandacht in de stad voor vaccineren. Zo brengen jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen een (digitaal) bezoek aan vrijwilligers van Moeders informeren Moeders en Vadercentrum Adam. Voor medewerkers in de kinderopvang organiseren we een webinar waarin het belang van vaccineren voor de kinderopvang besproken wordt. Ook voor huisartsen, verloskundigen en het onderwijs organiseren we een bijeenkomst. We maken afspraken over de samenwerking op het gebied van vaccineren. Met uitzondering van het Facebookspreekuur zijn alle activiteiten vanwege corona op uitnodiging.

Waarom een Haagse vaccinatieweek?

Voor een goede bescherming tegen infectieziekten is een vaccinatiegraad van 95% nodig. In Den Haag krijgt bijna 90% van de kinderen alle inentingen. Dat is niet genoeg om iedereen goed te beschermen. De ziekten waartegen we inenten blijven zo gevaarlijk voor pasgeborenen en kinderen die nog niet gevaccineerd zijn. Juist zij hebben bescherming van anderen hard nodig.   

Den Haag wil dat alle kinderen veilig en gezond opgroeien. Vaccineren is daarbij belangrijk. Het is iets dat we samen moeten doen: voor jezelf voor elkaar! Alleen zo beschermen we de kinderen die nog niet gevaccineerd zijn. En dragen we bij aan een gezonde leefomgeving voor alle Hagenaars.