Voor jezelf voor elkaar

Den Haag organiseert tweede vaccinatieweek in september

     

In de week van 27 september organiseert Den Haag voor de tweede keer de Haagse vaccinatieweek. Met het thema Voor jezelf voor elkaar laten we zien hoe belangrijk vaccineren is. En waar je de vaccinaties vanuit het rijksvaccinatieprogramma haalt: op het Centrum Jeugd & Gezin.

Waarom een Haagse vaccinatieweek? 

We willen allemaal dat onze kinderen veilig en gezond opgroeien. Vaccineren is daarbij belangrijk. Voor een goede bescherming tegen infectieziekten is een vaccinatiegraad van 95% nodig. In Den Haag ligt de vaccinatiegraad onder het landelijk gemiddelde. Net als in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De vier steden werken samen om de vaccinatiegraad te verhogen. Alleen Den Haag organiseert een Haagse vaccinatieweek.

We zien dat de Haagse aanpak werkt

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de vaccinatiegraad over 2020 is verbeterd. De vaccinatiegraad onder de kinderen tot 2 jaar steeg iets. Het aantal HPV-vaccinaties (tegen baarmoederhalskanker) steeg met bijna 14% flink. Toch zijn we er nog niet. Bij de kleuters en tieners valt nog veel te winnen gaf de wethouder van zorg, jeugd en volksgezondheid, Kavita Pharbudayal kortgeleden nog aan. Daarom organiseren we opnieuw een Haagse vaccinatieweek met activiteiten voor ouders en jongeren en iedereen die betrokken is bij de zorg voor de jeugd.

Benieuwd naar het programma?  

Dit wordt later in september bekend gemaakt op deze website. Een ding verklappen we alvast wel. We hebben opnieuw een mooi tijdschrift waarin ouders en tieners hun ervaringen delen.