De GroeiGids app is de digitale versie van de GroeiGids. Als ouders hun kind aangeven op het stadhuis krijgen zij de GroeiGids mee. De app is nu vernieuwd, een nieuw jasje en een betere navigatie maakt de app prettiger in gebruik. Ouders vinden in de app antwoord op al hun vragen over gezond opgroeien en opvoeden.

‘Wat een verbetering’

Een moeder over de nieuwe app: “Wat een verbetering! Veel gebruiksvriendelijker en overzichtelijk. In één oogopslag is te zien waar je dingen kunt vinden en invoeren. Je kunt makkelijk schakelen tussen twee kinderen.”

Dit is de GroeiGids app
In de GroeiGids app vinden ouders alle informatie die ze nodig hebben: van zwangerschap tot 18 jaar. Met de app houden (aanstaande) ouders de ontwikkeling en groei van hun kind bij. Door het toevoegen van foto’s en video’s maken ouders een mooi groeialbum, dat (als pdf) bewaard kan worden als herinnering voor later. Via de appberichtenservice ontvangen ouders daarnaast betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden. De berichten sluiten aan bij de duur van de zwangerschap en/of de leeftijd van het kind. Zo ondersteunen we ouders in elke levensfase.

Voor alle ouders in Nederland
De GroeiGids app is ontwikkeld door 20 samenwerkende GGD- en JGZ-organisaties in heel Nederland. Ouders in deelnemende regio’s vinden in de app ook contactgegevens van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) in hun regio. Hiermee stimuleert de app het contact tussen ouders en de JGZ.